Home » Guest post » De juiste zonnebrandcrème kiezen

Wie graag in de zon ligt, weet evengoed dat het belangrijk is zich goed te beschermen tegen de (schadelijke) zonnestralen. De warmte van de zon die je voelt op je huid zijn Uv-stralen. Ook al lijkt het soms een wat waterig zonnetje dat daar boven aan de hemel staat; voor langere tijd in die zon staan kan toch leiden tot verbranding.

Sun Protection Factor

Iedereen heeft wel eens bij de drogist gestaan met de vraag welke zonnebrandcrème nou precies het beste is. Er zijn immers verschillende soorten zonnebrandcrème. Om de consument wat meer helderheid te bieden staat er tegenwoordig op ieder flacon de SPF vermeld. De SPF is de Sun Protection Factor. Wie graag lang in de zon ligt, dient een hogere Sun Protection Factor te kiezen. Wil je echter graag bruin worden, kies dan een lagere factor.

Factor 50 is de hoogste factor. Deze blokkeert 98% van alle schadelijke Uv-stralen. Factor 25 blokkeert 96%, factor 15 955, factor 10 blokkeert 90%, en factor 2 blokkeert 50% van de schadelijke Uv-stralen. Voor kinderen geldt het advies om minimaal factor 15 te gebruiken. Dit komt omdat de huid minder pigment heeft, waardoor het minder goed tegen de zon kan.

Huidtypes en factoren

Welke zonnebrandcrème de juiste is, is niet voor iedereen gelijk. Het is afhankelijk van hoe snel je verbrand, en ook van hoe lang je in de zon gaat liggen. Er is een handige verdeling bedacht om duidelijkheid te scheppen over welke huidtype bij welke factor past.

Huidtype 1
Iemand met huidtype 1 heeft een zeer licht huidtype, die snel verbrandt en amper bruin wordt. Omdat het huidtype zo licht is, wordt een zware factor aangeraden. Factor 30 is daarbij de juiste factor.

Huidtype 2
Voor huidtype 2 geldt een factor van 15 tot 20. Het gaat hier om iemand met een licht huidtype, die snel verbrandt, maar niet echt bruin kan worden.

Huidtype 3
Mensen die elk jaar in de zon gaan liggen hebben vaak huidtype 3. De huid heeft immers genoeg pigment aangemaakt. Huidtype 3 verbrandt niet erg snel, en wordt bovendiengemakkelijk bruin. Daarom is factor 10 tot 15 geschikt genoeg voor verantwoord zonnen.

Huidtype 4
Huidtype 4 komt voor bij mensen met een licht getinte huid. De huid bruint snel, maar verbrandt bijna nooit. Factor 5 tot 10 is voldoende.

Mocht u onverhoopt toch nog twijfelen, vraagt u dan voor de zekerheid een specialist.

Goedkoop online zonnecrème bestellen doe je met een Drogisterij.net actiecode voor extra korting op je bestelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>