Home » Informatie » Fabels: Kleding beschermt je volledig tegen de zon

Een fabel die ook vele ouders van jonge kinderen treft is of kleding al dan niet een volledige bescherming tegen de zon kan bieden. Het is namelijk al algemeen geweten dat jonge kinderen goed beschermd moeten worden tegen de zon.

Zeker voor zeer jonge kinderen en baby’s dient een goede bescherming met aangepaste kledij gebruikt te worden bij blootstelling aan de zon. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar kleding en zonnebescherming van Babywalz (Babywalz voordeelcode kan je hier vinden voor extra korting).

Dit is in ieder geval niet voor 100% het geval. Het hangt hierbij volledig af van het materiaal waarvan de kleding is gemaakt.

Voor kinderen kan je eenvoudig speciale zonnebeschermende kledij vinden voor op het strand, die een betere bescherming gaan bieden dan standaard katoenen kleding (een katoenen t-shirt heeft gemiddeld een SPF tussen de 8 en de 12). Zo heeft Decathlon bijvoorbeeld een goedkope lijn van hightech beschermende kleding voor spelende kinderen op het strand.

Kies daarbij ook voor donkere kleuren, daar deze ook een betere bescherming gaan bieden dan lichtere kleuren.

Als laatste grote aandachtspunt is dat natte katoenen kleding al snel zijn SPF bescherming gaat verliezen en deze van 8-12 naaar 2 kan zakken. Een belangrijk aandachtspunt dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>