Home » Informatie » Het gevaar van de huidige zomer

De meesten zullen wel kunnen beamen, dat we nog niet veel echt zomerweer hebben mogen genieten de afgelopen weken. Zo blijkt juni 2012 momenteel reeds op de 5de plaats te staan in de maanden juni-maanden met de meeste neerslag.

Toch blijkt nu juist dit type zomer het meest gevaarlijke om te verbranden. Donderdag 28 juni wordt 1 dag aan waar zomerweer voorspeld, wat zal zorgen voor vollopende terrasjes, bbq’s en overvolle stranden (ook op de vele surfkamps voor jongeren).

Het gevaar is hierbij dat men zonder echte basislaag langdurig in de zon zal gaan zitten/liggen, om toch maar te gaan genieten van die ene zomerdag. Ook het feit dat het momenteel de langste dagen van het jaar zijn, maakt dat de UV-index zeer hoog zal liggen, met alle gevolgen van dien.

Vergeet dus niet goed te smeren met zonnecrème nu donderdag en vergeet hierbij ook niet je kinderen, die na een lange examenperiode een hele dag buiten zullen zijn. Luister ook goed naar de UV-waarschuwingen op het dagelijke weerbericht of via meteo.be!
uv-index meteo.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>