Home » Informatie » Je voeten verbranden – wat te doen?

1 van de lichaamsdelen, die geregeld worden vergeten bij het insmeren zijn je voeten. De voet is daarentegen een zeer gevoelige plek en verdient dus ook de nodige aandacht.

Zeker tijdens reizen naar zonnige landen in het winterseizoen zijn de bleke wintervoeten een gemakkelijke prooi op verbranden. Hierbij is een verbrande voet zeer pijnlijk en zorgt dit voor een naar huidletsel.

Smeer dus steeds je voeten ook goed in! Zeker bij watersporters, beachvolleyballers en andere sporters op en rond het water met blote voeten is het noodzakelijk geregeld opnieuw te smeren.

Nadat je je voeten verbrand hebt is het aangeraden om de zon volledig te mijden en je voeten te voorzien van een goede laag aftersun. De dagen nadien zal je jou voeten uit de zon moeten doen. Hierbij is het belangrijk om de voeten ook niet voleldig te gaan omwikkelen of bedekken met sokken/schoenen, daar de voethuis moet kunnen herstellen.

Het beste is dus om in de schadus te blijven en je voeten de nodige lucht te geven ipv. deze volledige te gaan afdekken.

voeten verbrand door de zon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>