Home » Informatie » wintersport en de gevaren van de zon

Een sterk onderschat punt bij wintersport zijn de vele gevaren van de zon. Door de hoogte en bijkomende weerkaatsing door de sneeuw van de zonnestralen zijn er vele gevaren voor de wintersporter.

Doordat de gevaren van de zon niet direct worden geassocieerd met een wintervakantie naar de sneeuw zijn er velen die zich laten verrassen op wintervakantie.

Sneeuwblindheid of hoornvliesontsteking door te veel UV-stralen zijn een eerste gevaar waar je dient op te letten. Door steeds een zonnebril of skibril te dragen kan je voorkomen en gebruik deze ook als het bewolkt is UV-stralen worden sterk weerkaatst door de sneeuw en vormen daardoor een gevaar voor de ogen. Opgelet dit is ook een gevaar voor watersporters op het water en dan vooral in tropische gebieden met glashelder water en witte zandstranden.

Zonnebrand is daarnaast een zeer groot risico bij een wintersportvakantie. Met je bleke winterhuid en de sterkere UV-stralen is zonnebrand zeer snel op te lopen. door de koude zal men dit zelf niet snel merken, maar de gevolgen kunnen even zwaar zijn als bij zonnebrand op je zomervakantie.

Daarom dien je op wintervakantie steeds minstens een UVB-protectie van factor 20 te voorzien en dien je ook lippen en oren niet te vergeten bij het insmeren en dien je je best op een zonnige dag om de 2u. opnieuw in te smeren.
zonnebrand op wintersport

2 thoughts on “wintersport en de gevaren van de zon

  1. [...] (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];}Dat wintersporters zich extra moeten beschermen tegen de gevaren van de zon, is hier reeds eerder [...]

  2. [...] Bereid je dus zeker voor tegen de gevaren van de zon op wintersport. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>