Home » Informatie » Zonnebrand of zonverbranding op wikipedia

Wikipedia geeft de volgende term voor zonnebrand:

Zonnebrand is het verschijnsel dat de huid kan verbranden als iemand zich te lang in het licht van de zon bevindt. Dit wordt niet veroorzaakt door de voelbare warmte van de zon, maar door de ultraviolette straling van de zon. Men kan zodoende tijdens de wintersport bij -15 °C net zo goed verbranden als bij 35 °C op het strand.

Afhankelijk van de zonkracht zal de menselijke huid dus langzamerhand bruin worden. Als dit echter te snel gebeurd (of bij een lichte huid), dan komt zonnebrand voor.

Zonnebrand kan gaan van pijnlijke rode vlekken, tot afschilferende huid tot het ontwikkelen van melanoom (huidkanker). Het is daarom dan ook zeer belangrijk om de huid degelijk te gaan beschermen tegen zonnebrand met een goede zonne-protector (zonnecrème of zelfs een sunblocker bij kleine kinderen of een gevoelige huidtype).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>