Home » Informatie » Aftersun en zonnecrème houdbaarheid?

Een veel voorkomende vraag is hoe lang je zonnecrème en aftersun kan bewaren en wat de indicatieve houdbaarheidsdatum van deze zonnebrand-producten is?

Hierbij zijn er 2 belangrijke datums die in het oog dienen gehouden te worden bij het nakijken van de houdbaarheid van zonnecrème of aftersun-producten.

PNO (periode na opening)

Via het symbool van een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M (bijvoorbeeld 12M), wordt er aangegeven dat het zonnebrand-product on der normale omstandigheden tot 12 maanden na opening kan gebruikt worden.
houbaarheid zonnecrème PNO

Niet-geopende producten

hebben natuurlijk ook een houdbaarheidsdatum, waarbij de cosmetische topmerken tot 30 maanden garanderen dat het producten zijn werking gaat behouden, waarna de UV-filters gaan afbreken.

Nivea geeft op zijn producten bijvoorbeeld met een icoontje aan dat na opening nog 12 maanden gebruik kan gemaakt worden van hun producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>